Amatersko pozorište iz Kotor Varoša na Festivalu omladinskih pozorišta Republike Srpske u Zvorniku

Autor: Slaven Šubara / Datum: 14.10.2016. 09:20

Festival omladinskih pozorišta Republike Srpske, koji je takmičarskog karaktera, biće održan u Zvorniku od 15. do 18. oktobra, najavili su organizatori ove manifestacije. U nedjelju, 16. oktobra, Amatersko pozorište iz Kotor Varoša izvešće predstavu "Uspavana ljepotica" scenariste i reditelja Velide Popović.

Festival će biti otvoren u subotu, 15. oktobra, predstavom "Umreži me nježno", scenariste i režisera Brankice Radonjić u izvođenju Dramske scene Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva "Prosvjeta" iz Prnjavora. 

U nedjelju, 16. oktobra, Amatersko pozorište iz Kotor Varoša izvešće predstavu "Uspavana ljepotica" scenariste i reditelja Velide Popović, "Dis-Pozorište mladih" iz Banjaluke neverbalnu predstavu "Granice" u režiji Novice Bogdanovića, dok će Banjalučko studentsko pozorište izvesti predstavu "Prljavi veš" po tekstu Bogoljuba Đorđevića i u režiji Aleksandra Pejakovića. 


Istog dana, Narodna biblioteka "Nevenka Stanisavljević" iz Kostajnice - Dramski studio M.A.S.K.E. odigraće predstavu "Aplauz molim" autora, reditelja i dramaturga Siniše Tešanovića. 

Trećeg dana festivala, Dramska sekcija Gimnazije i Gradsko pozorište Mrkonjić Grad prikazaće "Igre u pijesku" autora Mihala Valčaka, a u režiji Dubravke Nikolić. 

Direktor zvorničkog Doma omladine Đorđe Deurić rekao je da će predstave ocjenjivati žiri u sastavu glumac Ivan Perković, audio-vizuelni umjetnik Saša Ikanović i profesor ruskog jezika Mira Bošnjak. 

On je podsjetio da je Dom omladine u prethodnom periodu realizovao nekoliko premijera, što je, vjerovatno, doprinijelo da Zvornik ove godine bude domaćin festivala. 

"Ovo je divna prilika da podignemo nivo pozorišnog života u Zvorniku", rekao je Deurić i dodao da će tokom četiri festivalska dana biti odigrano 10 predstava, od kojih tri u Milićima, s tim da će takmičarski dio biti izvođen u Zvorniku. 

On je dodao da će predstave biti odigrane na sceni Doma omladine Zvornik, a jedna će biti izvedena u diskoteci "Sparta", jer njen sadržaj zahtijeva takav ambijent. 

Deurić je podsjetio da ovaj festival "putuje" po Republici Srpskoj, te da je Zvornik bio domaćin i 2010. godine. 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…