Božićna čestitka kotorvaroških fratara Zorana Mandića i Jure Tokalića vjernicima katoličke vjeroispovjesti

Autor: Slaven Šubara / Datum: 22.12.2016. 07:58

Čestitku vjernicima katoličke vjeroispovjesti povodom predstojećeg Božića uputili su kotorvaroški fratri Zoran Mandić i Juro Tokalić.

Dragi prijatelji, braćo i sestre u Kristu –  svi vi koji s vjerom, nadom i ljubavlju očekujete svetkovinu Kristova rođenja, svi vi koji od te vjere živite i koje ta nada jača na trnovitom životnom putu, svi vi koji se za tu vjeru znate s ljubavlju žrtvovati i trpjeti, svi vi koji u toj vjeri želite trajno živjeti i umrijeti, kako biste s Kristom živjeli i u vječnosti, nek vam je svima sretan Božić!

Sretan Božić prije svega vama, stari i bolesni,  vama koji ste mlađim naraštajima prenijeli svoju vjeru u utjelovljenje Božjega Sina Isusa Krista

 i njegovo rođenje od Djevice Marije i koji i dalje svojom ljubavlju, požrtvovnošću i ustrajnošću u dobru pokazujete mladima i zdravima put spasenja i tako činite svijet boljim i ljudskijim.

Sretan Božić također vama,muževi i žene, očevi i majke obitelji, koji se rađanjem i dobrim odgajanjem svoje djece pridružujete Božjem stvaralačkom djelu!

Bog preko Djeteta Isusa obilno blagoslivlja one koji zahvalno prihvaćaju od Boga dar života i daruju ga svojoj djeci, Crkvi i svijetu.

Ne bojte se: On će nagraditi vaš rad i trud i vašu žrtvu i neće nedostajati ni kruha ni ruha za vas i vaše obitelji, jer svi smo mi Božja djeca, a Bog svoju djecu voli više nego što i jedna majka može voljeti svoje rođeno dijete.

Sretan Božić i vama, mladići i djevojke, vama koji ste, poput Marije i Josipa, na raskrižju putova života i kojima se postavljaju ozbiljna pitanja izbora zvanja i otkrivanja smisla života.Neka vam Isus, Marija i Josip budu uzori spremnosti na vršenje volje nebeskog Oca

 za vašu osobnu sreću i na spasenje svega svijeta.

 Samo hrabro naprijed – Kristovim putem, jer tko je s Kristom, on pobjeđuje zlo i tamu i daje svijetu novo svjetlo ljubavi, spasenja i vječne sreće.

Sretan Božić osobito vama, djeco, mala i velika – jer Božić je prije svega vaša svetkovina! Krist je došao na svijet kao dijete, upravo kao i vi, jer on ljubi nevinost, čistoću i iskrenost djeteta. On traži da i odrasli budu dobri kao djeca, ukoliko žele ući u Njegovo kraljevstvo. On je bio savršeno poslušan Bogu, svom nebeskom Ocu, ali i svojoj zemaljskoj majci Mariji.

 On nam je dao primjer sveta života, koji može slijediti svatko, samo ako hoće, a vi to sigurno hoćete.

A neka se s nama raduju i oni koji još ne upoznaše Krista kao svoga Boga i svoga Spasitelja, jer On je došao i radi njih, On i njih voli, i njih poziva, i njima nudi svoje spasenje. Tko god ljubi Boga i brata čovjeka, tko vrši volju Božju čineći dobro i izbjegavajući svako zlo – on je na dobru putu prema Kristu Spasitelju, pa neka je i njemu sretan Božić!

Dakle, sretan Božić svima!

Sve vas blagoslovio Novorođeni Krist Gospodin!

Vaši fratri fra Zoran i fra Juro

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…