Brojne manifestacije povodom 24. aprila - Dana opštine Kotor Varoš

Autor: Slaven Šubara / Datum: 27.03.2017. 13:27

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan najavio je danas da će Dan opštine - 24. april biti obilježen nizom kulturnih, zabavnih i sportskih manifestacija, a da će centralni događaj - svečana akademija, biti održan na Dan opštine u kino-sali.

Obilježavanje Dana opštine Kotor Varoš počeće 3. aprila izložbom slika "Teslina postavka", a biće nastavljeno manifestacijom "Uređenja i čišćenja grada" i akcijom sađenja cvijeća. 

"Radnici opštinske uprave, preduzeća i javnih ustanova, članovi sportskih klubova, organizacija i brojnih udruženja, ali i svi građani Kotor Varoša imaju obavezu da učestvuju u akciji uređenja grada i budu uključeni u obilježavanje Dana opštine", istakao je Sakan. 

On je dodao da će tokom aprilskih svečanosti biti održana i ulična trka učenika osnovnih škola, pozorišna predstava i odbojkaški turnir. 

"Tradicionalna i čuvena kotorvaroška kotlićijada biće održana u nedjelju, 23. aprila, na kupalištu Bjeline, a ove godine se očekuje rekordan broj učesnika", rekao je Sakan, koji je i predsjednik Organizacionog odbora obilježavanja Dana opštine. 

Folklorni ansambl "Kotor Varoš" i djevojački ansambl "Žubor" održaće zajednički koncert u ponedjeljak 17. aprila, a tri dana kasnije u popodnevnim časovima publika će uživati u standardnim plesovima i modernom baletu plesnog kluba "Gema". 

U petak, 21. aprila, predviđeno je druženje osnovaca pod nazivom "Dječije veče", koje će biti održano u bioskopskoj sali. 

Na Dan opštine, u jutarnjim časovima biće upriličeno polaganje vijenaca na spomen-kosturnicu boraca NOR-a i na spomen-obilježje poginulim borcima Vojske Republike Srpske, u galerijskom prostoru bioskopske dvorane biće otvorena izložba slika Petra Đakovića, a u večernjim časovima biće održana svečana akademija. 

Sakan je dodao da će na pomenute manifestacije doći brojne delegacije i predstavnici gradova partnera iz okruženja. 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…