Dragan Stanković osvojio treće mjesto na šahovskom turniru u Banja Luci

Autor: Slaven Šubara / Datum: 10.01.2016. 22:33

Na šahovskom turniru učenika osnovnih škola povodom obilježavanja Dana Republike Srpske, koji je održan u Banja Luci učestvovala su četiri mlada člana Šahovskog kluba „Kotor Varoš“.

U konkurenciji 26 učenika – grupa VI – IX razred član šahovske sekcije Osnovne škole „Petar Petrović Njegoš“ Maslovare Dragan Stanković osvojio je sa 5 poena treće mjesto.

Andrej Trifunović, učenik Osnovne škole „Sveti Sava“ Kotor Varoš je sa 4 poena osvojio 11-to, a Anes Trgalović, učenik Osnovne škole „Petar Kočić“ Šiprage sa 3 poena 18-to mjesto.

Željko Jokanović, učenik Područne škole „Sveti Sava“ Zabrđe je u grupi od 37 učenika do V razreda sa 3 poena osvojio 26-to mjesto.

Prvi turnir učenika osnovnih i srednjih škola povodom Dana Republike Srpske organizovao je Šahovski klub Banja Luka. Najuspješnijim učesnicima od prvog do trećeg mjesta dodijeljene su diplome, medalje i prigodne nagrade, a pobjednicima i pehari.

Šahovski klub  „Kotor Varoš“ poklanja veliku pažnju mladim članovima. U cilju razvoja šaha u osnovnim školama su osnovane šahovske sekcije. Svake godine se organizuje ekipno, a od prošle i pojedinačno šahovsko prvenstvo učenika. Najbolji učenici učestvuju na regionalnim i republičkim turnirima.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…