Fudbalski veterani obilјežili Nikolice

Autor: Slaven Šubara / Datum: 23.05.2018. 08:50

Lomlјenjem slavskog kolača fudbalski veterani Kotor Varoša i njihovi prijatelјi su obilјežili Nikolice, prenos moštiju Svetog Nikole, a slavski obred je služio arhijerejski namjesnik kotorvaroški Milenko Narić.

Inicijator okuplјanja je bio Marinko Jurić, a njemu su u organizaciji pomogli svi oni koji proslavlјaju Nikolјdan kao krsnu slavu.

Pored istaknutog sportskog radnika Marinka Jurića domaćini jučerašnjeg druženja bili su načelnik opštine Zdenko Sakan, paroh vrbanjački Mirko Batar, Goran Bilanović, Vlatko Kalamanda, Dragiša Jurić, Zoran Stolić, Radenko Smilјić i Bojan Maksimović.

Marinko Jurić je predao poštenje načelniku opštine Zdenku Sakanu, koji je sa radošću prihvatio ulogu domaćina naredne godine i pohvalio aktivnosti fudbalskih veterana u promociji opštine i njenih potencijala.

„Mi smo danas sabrani u bratskoj lјubavi i u molitvi Svetom Nikoli da čuva ove divne lјude i sve nas, njihove prijatelјe, a na nama je da ovu tradiciju nikada ne prekinemo“, poručio je Sakan.

Arhijerejski namjesnik kotorvaroški Milenko Narić je naglasio značaj okuplјanja i druženja fudbalskih veterana, jer samo tako Udruženje može da napreduje.

„Krsna slava je poziv svima da se Bogu vrate, da dobrotom i lјubavlјu pokažu da su hrišćani jer se lјudi samo po dobroti razlikuju“, rekao je Narić.

Za sjajan ketering pobrinuo se „Nuki“ Maslovare, za vrhunsku zabavu Radoslav Drlјača, a Slobodan Cvijanović je omogućio da se na Lukama obilјeže Nikolice.

Fudbalski veterani Kotor Varoša nemaju vremena za odmor, jer ih očekuje druženje sa veteranima Radnika sa Urija, a krajem juna mjeseca gostuju u Staroj Pazovi na poziv prijatelјa iz ovog grada i veterana Jadrana iz Golubinaca. 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…