Inspektori zaustavili postavljanje bilborda nakon reakcije stanovnika Kotor Varoša

Autor: Slaven Šubara / Datum: 21.08.2016. 16:16

Nepoznata lica su preko noći postavili i betonirali konstrukciju za reklamni pano na uglu ulice Bore Stankovića i magistralnog puta Banja Luka-Doboj. Mještani ulice Bore Stankovića slučaj su prijavili opštinskoj inspekciji, opštinski građevinski inspektor je izašao na lice mjesta i blokirao radove do daljnjeg.

"Ovo je nedopustivo, izlazak na magistralni put je u potpunosti ugrožen, preglednost ne postoji, neko će ovdje glavu izgubiti"- govorio je jedan od stanovnika ulice Bore Stankovića među svojim komšijama.

Jedan od mještana je kontaktirao predstavnike preduzeća koje je navodno ima lokacijsku dozvolu za bilbord, gdje je dobio odgovor da im je novu lokaciju odredilo Odjeljenje za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove i da ih više nema potrebe zvati. 

Mještani ulice Bore Stankovića pozdravljaju profesionalnu i blagovremenu reakciju opštinskog građevinskog inspektora, te očekuju da se započeti radovi u potpunosti uklone.

Naknadno je utvrđeno da većina bilborda u Kotor Varošu nema potrebnu dokumentaciju niti upotrebnu dozvolu, a jedan od njih je upravo predmetni bilbord na kojem je jedno lice prije samo nekoliko mjeseci, u saobraćajnoj nesreći, zadobilo teške tjelasne povrede.

"Da li je profitabilna bahatost pojedinaca i neozbiljnost pojedinanaca u opštini vrednija od ljudskih života "- pitaju se stanovnici ulice Bore Stankovića u Kotor Varošu.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…