Kotorvarošani dali devet doza krvi

Autor: Slaven Šubara / Datum: 14.06.2017. 17:58

Kotorvarošani su ponovo pokazali snagu humanosti. Apel Crvenog krsta Kotor Varoš bio je uspješan i za sada su prikupljene dovoljne doze krvi za Sabaeta Lubenovića iz Šipraga koji je teško povrijeđen u saobraćajnoj nesreći u nalazi se na liječenju u Banjaluci.

– U Zavod za transfuzijsku medicinu uputili smo devet doborovoljnih davaoca i svi su dali krv. Odziv je bio veći u Kotor Varošu, a javili su se i dobrovoljni davaoci sa područja banjalučke regije, ali za sada nije bilo potrebe za davanjem više doza. Pokrili smo i 18 doza krvi koje su prethodno iskorišćene u liječenju Lubenovića. U stalnoj smo komunikaicji sa Zavodom za transfuzijsku medicinu i ukoliko budu potrebne nove doze krvi pokrenućemo novu akciju – rekao je predsjednik Komisije za animiranje dobrovoljnih davalaca krvi Crvenog krsta Kotor Varoš Mladen Petrušić.

Lubenović je povrijeđen u saobraćajnoj nesreći koja se u nedjelju dogodila u Šipragama kada je automobil u kojem je bio sa kolegom udario u drvo nakon što su mu otkazale kočnice. Lubenović je u kritičnom stanju prevezen u bolnicu, dok je njegov saputnik prošao sa lakšim povredama.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…