Kotorvarošanka na olimpijadi u Moskvi

Autor: Slaven Šubara / Datum: 10.09.2018. 08:56

Učenica banjalučke Gimnazije Nikolina Župljanin iz Kotor Varoša učestvovala je na Međunarodnoj olimpijadi metropola koja je treću godinu uzastopno održana u ruskoj prestonici Moskvi odakle se vratila sa gomilom prelijepih utisaka.

Učesnici olimpijade takmičili su se iz matematike, informatike, fizike i hemije. Ekipu banjalučke Gimnazije predstavljalo osam učenika, a Nikolina je školu predstavljala na takmičenju u znanju iz matematike.

– Na takmičenju su učestvovale ekipe iz 33 grada među kojima su bile metropole poput Hong Konga, Šangaja, Berlina, Budimpešte, Milana, Istanbula… Čast nam je da je među njima bila i Banjaluka, kao predstavnik ne samo RS već i cijele BiH. Već drugu godinu Banjaluka učestvuje na ovom takmičenju i s obzirom na znatno manji broj stanovnika u odnosu na svjetske metropole ostvaruje odlične rezultate – rekla je Nikolina.

Takmičenje je trajalo tri dana, a đaci su sasvim zasluženo tokom sedmodnevnog boravka uživali i u ljepotama Moskve.

– Kompletan boravak u Moskvi bio je odličan, počevši od veličanstvenog prijema i otvaranja takmičenja do svakodnevnih sadržaja i ispraćaja. Program je bio mnogo širi od takkičenja i obišli smo najvažnije znamenitosti Moskve, a imali smo i dovoljno vremena za samostalne aktivnosti. Za sve nas ovo je predivno novo iskustvo, spoj rada i uživanja u veličanstvenoj Moskvi – rekla je Kotorvarošanka koja će ove godine maturirati i sa diplomom Gimnazije zakucati na vrata fakulteta.

 

Izvor: mojkotorvaros.com

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…