Milion evra za novu opremu

Autor: Slaven Šubara / Datum: 31.03.2017. 10:26

Rukovodstvo Fabrike mašinskih proizvoda "Sim tehnik" iz Kotor Varoša planira da do sredine ove godine uloži oko milion evra za nabavku savremene opreme visokog kvaliteta za izradu mašinskih dijelova.

Preduzeće "Sim tehnik" osnovano je 2007. godine i trenutno zapošljava 230 radnika. Nedavno je stavljen u funkciju novi proizvodni pogon koji se prostire na površini od tri hiljade metara kvadratnih, a u toku je izgradnja nove hale za skladištenje robe na površini od 600 metara kvadratnih. 

Direktor firme Ivo Marić ističe da su konstantna ulaganja neophodna da bi zadržali imidž pouzdanog partnera za sve korisnike usluga. 

"Naše preduzeće je, uz još nekoliko privrednih subjekata, zaslužno što je Kotor Varoš jedna od rijetkih opština u BiH sa suficitom u izvozu. Početkom godine smo zaposlili 15 novih radnika, uložili smo znatna sredstva u novu opremu, a imamo potrebu da zaposlimo još 15 radnika do sredine ove godine", kaže Marić. 

Svoje proizvode plasiraju na njemačko tržište, a glavni kupci su "Boš", "Ina Šefler grupa" i mnogi drugi. 

"Preduzeće je koncipirano na izradi mašinskih dijelova u pojedinačnoj i maloserijskoj proizvodnji. Tokom poslovanja sprovode se visoki zahtjevi kvaliteta, uz primjenu znanja u svim fazama procesa rada", naglašava Marić. 

U "Sim tehniku" posebnu pažnju posvećuju angažovanju stručnog kadra koji se permanentno usavršava, a dobra iskustva imaju sa učenicima Srednjoškolskog centra u Kotor Varošu koji redovno dolaze na praksu. 

"Potencijalni partneri iz inostranstva će lakše uspostaviti saradnju sa našim preduzećem ukoliko vide sa kakvim stručnim kadrom raspolažemo", kaže Marić. 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…