Mini labaratorija za ispitivanje poljoprivrednog zemljišta uskoro u Kotor Varošu

Autor: Slaven Šubara / Datum: 15.03.2018. 08:23

Poljoprivredna služba opštine Kotor Varoš je nabavila spektralni fotometar za analizu uzoraka poljoprivrednog zemljišta, iz sredstava poljoprivredne saglasnosti i planira da ove godine osposobi mini laboratoriju za ispitivanje uzoraka zemljišta poljoprivrednih proizvođača koji žive na teritoriji opštine Kotor Varoš.

"Pored analize sastava uzorka naši domaćini će dobiti preporuku kako osposobiti i unaprijediti zemljište za kulturu na koju se odluči domaćin da sije ili uzgaja" - izjavio je Srđan Ćorić v.d. načelnika Odjeljenja za privredu u opštini Kotor Varoš
 
LASA AGRO 3900 je dobro organizovana radna stanica na kojoj se mogu vršiti, racionalne, sistematične analize glavnih elemenata kao i brojnih elemenata u tragovima bez predhodnog poznavanja hemije. Spektrofotometar i provereni agensi sa širokom lepezom metoda i parametara pružaju jedinstvenu fleksibilnost za brojne primene. 

"Za vrlo kratak period korisnik dobije kompletnu analizu zemljišta, substrata ili đubriva i zahvaljujući tome može postići najbolje prinose putem preciznog đubrenja. Pored lakog korišćenja, brzina je takođe ključna karakteristika ovog sistema. Za proizvođače, dug period čekanja na rezultate analize znači nepotreban rizik koji je izbjegnut nabavkom ovog uređaja" - dodao je Ćorić.

Izvor: KVdanas.com

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…