Načelnik Sakan obišao radove na izgradnji novog bloka Doma zdravlјa

Autor: Slaven Šubara / Datum: 11.12.2017. 12:31

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan obišao je danas radove na izgradnji novog bloka Doma zdravlјa „Sveti Pantelejmon“, asfaltiranju pristupne ulice i uređenju kompletnog kruga ove ustanove.

Direktor kotorvaroškog Doma zdravlјa Vladimir Bibić je upoznao načelnika Sakana o trenutnim aktivnostima uz napomenu da će izgradnja kompletnog objekta biti okončana u predviđenom roku uz visok kvalitet izvedenih radova.

"Nakon postavlјanja krovne konstrukcije, vodoinstalacije i aluminijske stolarije privodimo kraju vrlo zahtjevne poslove u unutrašnjosti objekta, a zatim slijedi unošenje opreme i stavlјanje u funkciju novog objekta do kraja godine, odnosno u predviđenom roku", naglasio je Bibić.

Uporedo sa izgradnjom novog bloka Doma zdravlјa uveliko se radi i na asfaltiranju pristupne ulice i uređenju kompletnog kruga ove ustanove, za čiju namjenu je opština Kotor Varoš izdvojila 95.229 KM.

"Svjesni smo koliki je problem pacijentima predstavlјao put pun rupa i zato smo delegirali ovaj projekat u okviru kapitalnih investicija koje realizuje opština Kotor Varoš", rekao je načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan i izrazio nadu da će vremenske prilike poslužiti izvođače radova da ovaj projekat realizuju do kraja godine.

Kotorvaroški Dom zdravlјa ove godine ima 12.308 registrovanih pacijenata u devet timova porodične medicine.

"U razne investicije u okviru Doma zdravlјa u prethodne dvije godine je uloženo oko dva miliona maraka, čime je nivo usluga podignut na znatno viši nivo. Činimo sve kako bi Kotorvarošani imali što kvalitetniju zdravstvenu zaštitu", istakao je Sakan.

On je dodao da će ukupna površina nove zgrade, koja će biti uvezana u jednu cjelinu sa starim dijelom Doma zdravlјa, biti 850 metara kvadratnih.

 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…