Održana 6. konferencija beba

Autor: Slaven Šubara / Datum: 02.07.2018. 09:04

Na šestoj “Konferenciji beba” održanoj na Gradskom trgu u Kotor Varošu učestvovale su 94 bebe.

Izabrano je radno predsjedništvo Konferencije beba u koje je ušla najmlađa beba Arsenije Popović, najstarija beba bio je Vukota Đekanović, dok su Anastasija Marić, Branislav Pejić, Marko Tešić i Vukota Đekanović bile bebe sa najviše braće i sestara.

Tokom “Konferencije beba” sinoć u Kotor Varošu organizovana su takmičenja za mališane u tri kategorije.

Ana Tepić osvojila je prvo mjesto u puzanju, Marko Vasić bio je najbrži u ispijanju sokića u kategoriji od jedne do dvije godine, Mihajlu Buniću je to pošlo za rukom u kategoriji od dvije do četiri godine, dok je u igri slatkog iznenađenja Aleksandra Jurić najbrže pojela čokoladni mafin.

U zanimljivom muzičko–zabavnom programu učešće su uzeli mališani iz Dječijeg vrtića “Larisa Šugić”, štićenici Centra za porodicu “Kuća radosti”, Folklorni ansambl “Kotor Varoš”, Plesni klub “Selena”, i animatori u likovima Vini Pu i Spužva Boba, koji su radost igre podijelili sa klincima i klincezama.

Veliki broj Kotorvarošana ispratio je ovu manifestaciju, koja ima za cilj promovisanje rađanja i roditeljstva, i izrazio želju da i naredne godine Kotor Varoš doživi jedno ovakvo okupljanje najmlađih sugrađana.

Pokrovitelji “Konferencije beba” su bili Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske i opština Kotor Varoš, dok je organizator ove manifestacije bio kotorvaroški Centar za kulturu, sport i informisanje.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…