Priznanje za najodrživiji projekat pripalo Kotorvarošanima

Autor: Slaven Šubara / Datum: 02.09.2018. 10:47

U sarajevskom kinu Kriterion upriličeno je prikazivanje kratkih filmova i predstavljanje aktivnosti projektnih timova koji su u okviru USAID-ovog projekta re:Generacija, u prethodnih godinu dana, marljivo radili na podizanju svijesti o zajedništvu, poštivanju i prihvatanju različitosti među svojim sugrađanima.

Brojni učesnici iz cijele BiH su na ovom druženju predstavili svoje aktivnosti, podijelili iskustva i poslali poruke javnosti da mladi u našoj zemlji mogu i žele raditi na izgradnji bolje budućnosti.

Kao rezultat ovih aktivnosti, danas postoje dvije registrovane organizacije u Kotor Varošu i Jajcu. Udruženje mladih “Heroj” iz Kotor Varoša je u saradnji sa amaterskim pozorištem “Jovan Sterija Popović” uradilo predstavu koja govori o predrasudama i brobi protiv njih.

Naši "Heroji" iz Kotor Varoša su dobili priznanje od strane International Republican Institute (IRI) i Magacin Kabare za najodrživiji projekat u sklopu programa re:Generacija. 

"Izazov je svakako veliki jer projekat re:Generacija smatram da nije značajan samo za BiH nego i cijeli svijet, šalje jednu veoma jaku i pozitivnu poruku, za nas je to bilo veoma primamljivo, da mi budemo baš oni koji šalju tu poruku" - rekao je za BHTV 1 Đorđe Bojić, predsjednik UG "Heroj".

Izvor_: KVdanas.com

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…