U Domu zdravlja počela vakcinacija protiv gripa

Autor: Slaven Šubara / Datum: 03.11.2017. 09:59

U Domu zdravlja “Sveti Pantelejmon” u Kotor Varošu u toku je vakcinacija protiv sezonskog gripa za sve kategorije stanovništva, a cijena vakcine je 20 KM.

Direktor Doma zdravlja Vladimir Bibić rekao je da je nabavljeno 400 vakcina i da Higijensko-epidemiološka služba postupa u skladu sa instrukcijama Fonda zdravstvenog osiguranja, odnosno Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

“Na besplatnu vakcinu mogu računati pacijenti na hemodijalizi, pacijenti koji boluju od šećerne bolesti i zavisni su o insulinu, pacijenti koji su liječeni kardiohirurškim metodama, odnosno oni sa ugrađenim stentom, bajpasom i pejsmejkerom“, naglasio je Bibić.

Svi zainteresovani mogu se vakcinisati radnim danom od 7.00 do 14.00 časova.

Stručnjaci vakcinaciju posebno preporučuju hroničnim bolesnicima, starijima i osobama koje su profesionalno ili privatno u kontaktu sa ljudima iz rizičnih grupa, te im lako mogu prenijeti infekciju.

Svake godine u svijetu, mimo pandemije, oboli tri do pet miliona ljudi od gripa, a više od 500.000 umre od posljedica ove bolesti.

Ljekari ističu da je vakcinacija najjeftinija, najbezbjednija i najefikasnija mjera prevencije.

Izvor: GlasKotorVaroša.com

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…