Završena prva Likovna kolonija ´Luke 2018´ Kotor Varoš

Autor: Slaven Šubara / Datum: 04.09.2018. 08:13

Završena je prva dvodnevna Likovna kolonija ´Luke 2018´ u organizaciji JU Centra za kulturu, sport i informisanje Kotor Varoš . Kolonija je za cilj imala da javnosti predstavi rad likovnih stvaralasa, a i da podigne svijest o likovnoj umjetnosti u Kotor Varošu.

Ucesnika je bilo devet, što akademskih slikara, što dugogodišnjih nadarenih ljubitelja likovne umjetnosti. Tokom dva dana provedena na bazenima Luke umjetnici su na platno prenjeli sam ambijent prirode i njenih ljepota, a slikali su i po sopstvenom nahodenju.


-Nadamo se da ce Likovna kolonij zaživjeti i postati jedan od sibola našeg grada i da ce se umjetnici rado odazivati našem pozivu. Mi kao organizatori možemo biti zadovoljni i srecni što smo uspješno izveli ovaj projekat- istakao je Goran Cupic jedan od organizatora i ucesnika Likovne kolonije . U planu je i izložba radova nastalih za vrijeme kolonije.

 

Izvor: centarzakulturukv.com

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…