´Dermal´ otvorio novi pogon

Autor: Slaven Šubara / Datum: 10.02.2017. 14:54

Fabrika obuće ´Dermal´ iz Kotor Varoša, koja danas obilježava 15 godina rada, otvorila je novi proizvodni pogon.

Fabrika obuće "Dermal", koja trenutno ima 500 zaposlenih, izgradnjom nove hale proširila je proizvodne kapacitete i planira zapošljavanje novih 150 radnika, izjavio je direktor Fabrike Radenko Bubić.

On je rekao da je u izgradnju novog proizvodnog pogona koji se prostire na 2.200 metara kvadratnih i u novu opremu uloženo 2.500.000 KM.

"Riječ je o vlastitim sredstvima koje smo usmjerili u povećanje obima proizvodnje, jer smo izvozno orijentisani", rekao je Bubić, koji je i vlasnik Fabrike obuće "Dermal", te naglasio da ova firma proizvode plasira na tržišta deset evropskih zemalja.

Istakao je da firma pozitivno posluje i da dobija podsticaje od Vlade Srpske za zapošljavanje novih radnika.

["Dermal" iz Kotor Varoša otvorio novi pogon]

- Osim čizama za francusku i englesku vojsku i američke vatrogasce, "Dermal" proizvodi namjensku obuću za Oružane snage Bih i ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i Crne Gore, kao i za radnike "Elektroprivrede Republike Srpske" - rekao je Bubić, dodavši da firma proizvodi više od 350 modela obuće.

Nedavno je potpisan i ugovor sa slovenačkom "Alpinom" za izradu modne obuće i obuće za planinarenje.

Zaposleni su istakli da su zadovoljni odnosom rukovodstva i uslovima rada.

Svečanosti povodom otvaranja novog pogona prisustovali su ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović i ministar zdravlja i socijalne zaštite Dragan Bogdanić, gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

Đokić je rekao da je cilj Vlade Srpske i resornog ministarstva podrška preduzetnicima, posebno proizvodnom sektoru.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…