Čelinačka kotlićijada: Pobjednička ekipa u konkurenciji ribolovački kotlić Policijska stanica "Kotor Varoš"

Autor: Slaven Šubara / Datum: 30.05.2016. 11:45

U Čelincu je u nedjelju održana treća "Kotlićijada", na kojoj su se kao najbolji majstori u spremanju lovačke čorbe pokazali članovi ekipe Kulturno-umjetničkog društva "Miloš Dujić" iz Čelinca, dok je u kategoriji ribolovački kotlić trijumfovala ekipa Policijske stanice "Kotor Varoš".

U pripremanju lovačkog kotlića drugo mjesto pripalo je ekipi Kafe bar "Polo" iz Čelinca, dok su treće mjesto podijelili "Mediteran Inoks" i Policijska stanica "Čelinac". 

Kod ribolovaca su drugo i treće mjesto zauzele domaće ekipe, Udruženje žena "Lastavica" i Udruženje sportskih ribolovaca "Čelinac". 

Ukupno su učestvovale 32 ekipe, što je znatno veći broj u odnosu na prošlu godinu. 

Kvalitet čorbi koje su spremane šest časova ocjenjivali su članovi stručnog žirija Radovan Dragojević, Dejana Đurić i Predrag Joldžić. 

Žiri je vrednovao ukus, gustinu, boju i miris čorbe, a predsjednik žirija Dragojević rekao je da je većina čorbi bila izvrsnog ukusa i da su pobjednike odlučile nijanse. 

"Pobjednička lovačka čorba bila je najoriginalnija i opšti utisak žirija je da u njoj nije bilo nikakvih industrijskih dodataka kojima se `dotjeruju` čorbe, dok je tajna pobjedničke riblje čorbe u izuzetnom kvalitetu ribe kotorvaroškog sliva rijeke Vrbanje", rekao je Dragojević. 

Nagrade najuspješnijim pojedincima i ekipama uručili su Dijana Marjanović, direktor Centra za kulturu, fizičku kulturu, obrazovanje i informisanje, te Vidosav Kičić, predsjednik Skupštine opštine Čelinac. 

Osim takmičenja u pripremanju kotlića održano je i takmičenje u navlačenju konopca, gdje su pobijedili članovi ekipe "Veterani" Čelinac, koji su trijumfovali u konkurenciji 14 ekipa. 

Treća tradicionalna "Čelinačka kotlićijada" privukla je pažnju više stotina znatiželjnih Čelinčana koji su strpljivo čekali besplatnu degustaciju. 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…