“Vidovdanski dani folklora Maslovare 2018”

Autor: Slaven Šubara / Datum: 27.06.2018. 09:38

U MZ Maslovare održana je manifestacija “Vidovdanski dani folklora Maslovare 2018”, na kojoj se predstavilo trinaest kulturno-umjetničkih društava iz Srbije i Republike Srpske u okviru kotorvaroškog kulturnog ljeta.

Prije početka manifestacije, koja je održana na igralištu Osnovne škole “Petar Petrović Njegoš”, učesnici su svečanim defileom prošli glavnom ulicom u Maslovarama do crkve Svetog Georgija, gdje su uživali u pjesmi i igri.

Predsjednik Kulturno-umjetničkog društva “Brio-Rudar” Maslovare Sredo Bogdanić rekao je da je prijateljstvo i druženje sa kulturno-umjetničkim društvima veoma važno u pogledu očuvanja i njegovanja tradicije i običaja.

“Raduju nas ovakva druženja koja imaju za cilj promovisanje tradicionalne igre i pjesme. Nova poznanstva, zabava, način rekreacije, a uz to i očuvanje tradicije i običaja, glavna su obilježja manifestacije”, istakao je Bogdanić.

Svi učesnici, koji su pjesmom i igrom predstavili folklornu tradiciju krajeva iz kojih dolaze, nagrađeni su velikim aplauzom mnogobrojne publike.

“Sabor folklora u Malovarama postala je tradicionalna kulturna manifestacija na području kotorvaroške opštine koja svake godine okuplja sve više posjetilaca i kulturno-umjetničkih društava iz Republike Srpske i regiona”, dodao je Bogdanić.

Izvor: GlasKotorVarosa.com

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…