„Sportekovci“ i „opštinari“ u borbi za trofej

Autor: Slaven Šubara / Datum: 23.06.2016. 10:57

Sportek i opština Kotor Varoš su finalisti turnira preduzeća i javnih ustanova na turniru u malom fudbalu „Kotor Varoš 2016“. To je ishod današnjih četvrtfinalnih i polufinalnih utakmica, koje su privukle pažnju oko 1000 posjetilaca na igralištu Radničkog univerziteta.


 I dok se od ekipe Sporteka 1 očekivalo da se plasira u finale, jer objektivno imaju ekipu koja bi daleko dogurala i u seniorskom turniru, „opštinari“ su najprijatnije iznenađenje turnira. Prvo su u četvrtfinalu sa minimalnih 1:0 savladali Sportek 2, da bi poslije boljeg izvođenja sedmeraca nadvisili Policijsku stanicu u polufinalu, zahvaljujući golovima Božičkovića i Vasiljevića, dok je Savanović odbranio šuteve Berbića i Tabakovića.

Sa druge strane Sportek 1 je u meču za ulazak u finale pobijedio Mehaničke konstrukcije, takođe nakon sedmeraca. Briljirao je Pešević na golu „mehaničara“, teškom mukom su Maksimović Beharić, Maletić i saigrači probili bedem pred njegovim golom, a kod penala su bili pribrani i skoncentrisani za veliko slavlje.

Možda i najveće razočarenje je ispadanje obe ekipe Sim Tehnika, jer su u grupnoj fazi bili izuzetno uigrani i fizički spremni, ali juče nisu imali svoj dan i ostaje im prilika da se naredne godine domognu finala. Dobitnik Tropikove nagradne igre je Aleksandar Trivunović, koji je pobijedio u žongliranju.
ČETVRTFINALE TURNIRA PREDUZEĆA I JAVNIH USTANOVA:
MEHANIČKE KONSTRUKCIJE – SIM TEHNIK 1 3:1
SPORTEK 1 – DERMAL 1:0
SIM TEHNIK 2 – POLICIJSKA STANICA 2:2 (pen. 3:4)
OPŠTINA K. VAROŠ – SPORTEK 2 1:0
POLUFINALE TURNIRA PREDUZEĆA I JAVNIH USTANOVA
MEHANIČKE KONSTRUKCIJE – SPORTEK 1 1:1 (pen. 2:4)
POLICIJSKA STANICA – OPŠTINA K. VAROŠ 1:1 (pen. 1:3)

49. tradicionalni turnir u malom fudbalu „Kotor Varoš 2016“ se završava danas, kada se igraju završni mečevi u seniorskoj konkurenciji i finale preduzeća i javnih ustanova.
SRIJEDA 22.06.
17.30 PEKARA ALEKSA – SOZ
18.05 PEKARA OBELIKS – PDP
18.40 SPORTEK 1 – OPŠTINA KOTOR VAROŠ
19.15 NAGRADNA IGRA ZA GLEDAOCE
19.25 FINALE SENIORSKOG TURNIRA
20.00 PROGLAŠENjE POBJEDNIKA I PODJELA NAGRADA
Završna veče turnira će imati humanitarni karakter, jer će gledaoci kupovinom ulaznice pomoći liječenje 15-godišnjeg Stefana Majstorovića.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…