ŠG ”Vrbanja” izdvojilo novac za razvoj nerazvijenih dijelova opštine Kotor Varoš

Autor: Slaven Šubara / Datum: 12.06.2018. 09:43

Na području opštine Kotor Varoš asfaltirano je nekoliko putnih pravaca, a načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan kaže da će realizacijom ovih projekata mještanima saobraćaj biti olakšan. Asfaltiran je put u naselju Baština u dužini od 200 metara, lokalni put Raštani – Bojići u dužini od 185 metara, kao i put prema groblju u Raštanima u mjesnoj zajednici Maslovare u dužini od 350 metara. Oko 350.000 KM za ovu namjenu obezbijeđeno je od naknade za korištenje šuma i šumskog zemljišta za razvoj nerazvijenih dijelova opštine sa kojih potiču prodati šumski drvni sortimenti, koju izdvaja ŠG ”Vrbanja”.

Sakan kaže da će nakon asfaltiranja biti lakši i prilaz mjesnom groblju i poljoprivrednim parcelama u mjesnoj zajednici Maslovare.

“Shodno planu utroška za realizaciju infrastrukturnih projekataf planirano je da na području opštine ove godine bude asfaltirano 2,7 kilometara lokalnih puteva”, istakao je Sakan.

Opština Kotor Varoš će u 2018. godini na 13 lokacija modernizovati i sanirati lokalne puteve.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…