Šampionska titula u šahu Daliboru Stojanoviću

Autor: Slaven Šubara / Datum: 27.07.2017. 16:18

Trijumfom velemajstorskog kandidata Dalibora Stojanovića iz Bijeljine, u Kotor Varošu je danas završen Treći međunarodni šahovski turnir, koji je okupio 44 takmičara iz Njemačke, Srbije, Crne Gore i BiH.

Stojanoviću je pripalo prvo mjesto prema dodatnim kriterijumima /središnji Buholc sistem/ sa osvojenih 5,5 poena, koliko je imao i drugoplasirani velemajstor Miodrag Savić iz Zvornika.

Treće mjesto osvojio je velemajstor iz Srbije Borko Lajthajm, iz Beograda, sa pet poena.

Stojanović je pohvalio gostoprimstvo mještana Kotor Varoša i organizatore koji su se potrudili da ovaj turnir bude uvršten u kalendar Svjetske šahovske asocijacije.

“Igrao sam veoma dobro kompletan turnir, nisam izgubio nijednu partiju, sa četiri pobjede i tri remija sam prezadovoljan. Ovo će mi dobro poslužiti kao priprema za šahovsku olimpijadu u Grčkoj naredne godine, gdje bi trebalo da nastupim za reprezentaciju BiH”, istakao je Stojanović i izrazio nadu da će turnir sljedeće godine biti masovniji.

Najuspješnija šahistkinja je Ivana Mikić iz Šahovskog kluba “Orašje”, najbolji takmičar u kadetskoj konkurenciji je domaći šahista Dragan Stanković, dok je u konkurenciji veterana najviše uspjeha imao Nedeljko Marković.

Sergeju Molčanovu uručeno je priznanje za najboljeg domaćeg šahistu, a nagrađeni su i Fahrudin Halilović i Neven Aleksić, koji su ostvarili najbolje rejting rezultate do 2.100 i 2.300 FIDE bodova.

Od domaćih takmičara najveći uspjeh je ostvario Zlatko Kragić, koji je imao najbolji rejting rezultat.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…