Srednjoškolci iz Kotor Varoša na manifestaciji ,,Evropska noć istraživača“

Autor: Slaven Šubara / Datum: 17.10.2018. 08:17

U Domu omladine u Banjaluci, u okviru obilježavanja Evropske noći istraživača,svoje predstavnike u takmičarskom dijelu imao je i Srednjoškolski centar Nikola Tesla iz Kotor Varoša.

Ekipu pod nazivom I BI SVJETLOST činili su Stefan Bibić,Haso Šehović i Mihajlo Kuzmić učenici drugog razreda mašinskih tehničara,sa mentorom prof.Smiljić Đorđem.

Ove godine škola se predstavlja sa zanimljivim patentom pametne ulične javne rasvjete na senzore,koja ima za cilj znatne finansijske uštede kao i očuvanje životne sredine.
Ovo je druga godina za redom da učenici srednjoškolskog centra učestvuju na ovom takmičenju,kao jedina škola van teritorije Banja Luke.

U konkurenciji 19 projekata, na takmičenju je učestvovalo 12, gdje je projekat ekipe iz Kotor Varoša pokupio velike simpatije javnosti i struke.

Izvor: centarzakulturukv.com

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…