Tradicionalna lovačka večera u Maslovarama kod Kotor Varoša

Autor: Slaven Šubara / Datum: 26.02.2018. 08:01

Tradicionalna lovačka večera u Maslovarama kod Kotor Varoša ove godine okupila je oko 300 lovaca, među kojima je za najuspješnijeg u prošloj lovnoj sezoni izabran Vinko Stojanović. Stojanović je dugogodišnji član Lovačkog udruženja “Jelovka” Mjesne zajednice Maslovare, koje je sinoć organizovalo lovačku večeru.

Za promociju i popularizaciju lova kod žena nagrade su dobile Milojka Bogdanić i Božana Šebić.

Nagrađeni su i zaslužni lovci Obrad i Đuro Smiljić, Mladen Čupić, Marko Jotanović i Milorad Gavrić, te najbolja lovačka sekcija “Maslovare” i lovna grupa “Centar Liplje”.

Najviše priznanje udruženja – zlatnu plaketu dobili su posthumno Stanislav Jotanović i Zoran Stanišljević, a istim priznanjem nagrađen je i predsjednik Lovačkog saveza Republike Srpske Savo Minić.

Posebna priznanja uručena su načelniku opštine Kotor Varoš Zdenku Sakanu, Stamenku Jotanoviću i Muji Zuhriću, a nagrađeni su i najmlađi članovi Sanjin Božičković, Stefan Župljanin, Miloš Tovilović i Sergej Župljanin.

Prvi predsjednik i osnivač “Jelovke” Stojan Župljanin se prisutnima javio iz Haga i poželio da lovaca bude što više, da među njima ne bude podjela, te da vode brigu o bezbjednosti u lovištu.

Predsjednik “Jelovke” Slobodan Župljanin odao je priznanje svima koji su u proteklih 28 godina doprinijeli razvoju udruženja za koje je rekao da obavlja značajnu i odgovornu funkciju.

“Naše aktivnosti prošle godine bile su usmjerene na uzgoj i zaštitu divljači, tako da možemo reći da trenutno imamo dobro stanje u lovištu i referentan broj divljači. Posebno smo ponosni što od ove godine imamo formiran i Damski lovački klub”, rekao je Župljanin i najavio početak lovne sezone za 1. april kada će biti održana i godišnja skupština udruženja.

Lovačkoj večeri prisustvovao je i sekretar Lovačkog saveza Republike Srpske Živojin Lazić koji je u obraćanju istakao da će zahvaljujući predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku Lovačkom savezu ove godine iz republičkog budžeta pripasti 400.000 KM umjesto dosadašnjih 100.000 KM.

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan poželio je lovcima dobar pogled i mnogo uspjeha u uzgoju i zaštiti divljači.

Izvor: GlasKotorVaroša.com

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…