Vježba „Evakuacija i spašavanje učenika i radnika škole“

Autor: Slaven Šubara / Datum: 27.09.2017. 16:56

U petak 29. septembra, u 12:30 časova, na prostoru OŠ „Sveti Sava“ Kotor Varoš, održaće se vježba Višenamjenske terenske ekipe Crvenog krsta Kotor Varoš, na temu „Evakuacija i spašavanje učenika i radnika škole“.

Pored učešća Višenamjenske terenske ekipe Crvenog krsta, učenika i radnika škole, u ovoj vježbi učestvovaće i Vatrogasna jedinica, ekipa Hitne pomoći, kao i pripadnici Policijske stanice Kotor Varoš.

Cilj  vježbe je praktična provjera plana evakuacije i spašavanja učenika i radnika ove škole, prije nego što nastupi opasnost za život ili zdravlje istih koji se nađu u ugroženim prostorijama i prostorima za vrijeme vanredne situacije.

Osim provjere praktične osposobljenosti radnika i učenika škole za postupanje u slučaju vanrednih prilika, pratiće se postupak, način intervencije i funkcionisanje ostalih učesnika iz sistema opšte zaštite građana.

Vježba će pokazati na najbolji način kako Višenamjenska terenska ekipa Crvenog krsta, Vatrogasna jedinica, ekipa hitne pomoći i pripadnici Policijske stanice Kotor Varoš funkcionišu i kordiniraju kod ovakvih događaja, a sve u cilju da ubuduće postanu još operativniji.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…