Šahisti iz Kotor Varoša na brzopoteznom šahovskom festivalu “Matirajmo predrasude”

Autor: Slaven Šubara / Datum: 19.03.2018. 09:05

Kotorvaroški šahisti ostvarili su zapažene rezultate na brzopoteznom šahovskom festivalu “Matirajmo predrasude” u Banjaluci, a mladi Dragan Stanković je u posljednjem kolu izgubio partiju za prvo mjesto.

Kotor Varoš je predstavljalo šest šahista, a čak trojica su u konkurenciji 126 takmičara iz četiri zemlje završila među deset najboljih. Najbolji plasman imao je Sergej Molčanov na šestom mjestu sa pet i po poena iz sedam partija, a sa identičnim bodovnim skorom osmo mjesto je zauzeo Dragoslav Jotanović, a deveto Slobodan Tešić.

Stanković je porazom u posljednjem kolu, uoči kojeg je bio na diobi drugog mjesta, pao na 16. poziciju sa pet poena. Ipak nije prošao bez priznanja i osvojio je pehar za najboljeg šahistu ispod 18 godina.

Festival, koji je organizovala banjalučka škola šaha “Skakač”, bodovan je za svjetsku listu. Takmičenje je održano u prostorijama Narodne skipštine RS i otvorio ga je njen predsjednik i pokrovitelj turnira Nedeljko Čubrilović, koji je poznat kao veliki zaljubljenik u šah. On je na otvaranju odigrao revijalnu brzopoteznu partiju sa predstavnikom Gradske uprave Banjaluka koja je podržala ovu manifestaciju Dejanom Travarom.

Izvor: MKV

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…