Šahovski klub Kotor Varoš ušao u Prvu šahovsku ligu Republike Srpske

Autor: Slaven Šubara / Datum: 21.05.2018. 08:38

Osam sigurnih i ubjedljivih pobjeda u osam mečeva ostvarili su kotorvaroški šahisti na putu do plasmana u Prvu ligu Republike Srpske.

Šahovski klub Kotor Varoš prošetao se Drugom ligom RS, čiji je bio domaćin od četvrtka, te potpuno zasluženo izborio plasman u viši rang. U Prvu ligu RS ulazi u Škola šaha Mat iz Teslića čiji su šahisti jedini pružili dostojan otpor Kotorvarošanima. Treće mjesto poslije osam odigranih kola pripalo je Kozari iz Gradiške.

Kotorvaroški šahisti su plasman u viši rang ovjerili danas sa protiv Sloge iz Doboja i Potkozarja iz Gornjih Podgradaca koje su savladali sa maksimalnih 6:0.

Najveći doprinos trijumfu Kotor Varoša dali su velemajstor Miroljub Lazić, Dragoslav Jotanović, Daniel Milekić i mladi Dragan Stanković. U prvoj postavi za tablama bili su i odlični Sergej Molčanov i Zlatko Kragić, dok su bodove u uspjeh ugradili i rezervisti Slobodan Tešić, Darko Stanković, Simo Kostreš i Draže Obradović.

Pobjedniku je pripao pehar, a šahisti iz dvije prvoplasirane ekipe su nagrađeni i medaljama.

Izvor: mojkotorvaros.com

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…