Škole dobile na poklon lopte

Autor: Slaven Šubara / Datum: 31.10.2018. 08:25

- Arhijerejski namjesnik kotorvaroški i vjeroučitelј u Osnovnoj školi "Sveti Sava" Milenko Narić uručio je 10 fudbalskih lopti centralnoj Osnovnoj školi u Kotor Varošu za potrebe izvođenja nastave fizičkog vaspitanja.

Vjeroučitelј Narić je istakao da su lopte obezbijeđene zahvalјujući saradnji sa fudbalskim veteranima Kotor Varoša, koji djeluju u okviru Udruženja za promociju i značaj sportske rekreacije.

"Cilј donacije je popularizacija sporta među osnovcima i podsticanje rasta i razvoja djece na principima zdravih životnih stilova, kao i motivisanje nastavnika fizičkog vaspitanja, čija je uloga nemjerlјiva u jačanju timskog duha i fer pleja", istakao je Narić.

Direktor Osnovne škole "Sveti Sava" Slađana Šubara zahvalila je fudbalskim veteranima i vjeroučitelјu Nariću na poklonu koji su uručili školama.

"Izuzetno mi je drago što su bivši fudbaleri, danas rekreativci i cijenjeni sportski radnici, prepoznali naše potrebe i donirali nam lopte kako bi na kvalitetan način radili sa djecom i podsticali ih da se što više bave sportom", rekla je Šubara i dodala da će jedan dio lopti biti proslijeđen područnim školama u Vrbanjcima i Zabrđu.

Predsjednik Udruženja za promociju i značaj sportske rekreacije Slobodan Petrović istakao je da ova akcija ima za cilј popularizaciju i omasovlјenje sporta, kako na redovnim časovima fizičkog vaspitanja, tako i rekreativno.

"Cilј nam je da podstaknemo mlade da se što više bave sportom i da ih ohrabrimo u tome. Trudićemo se da i u narednom periodu bude ovakvih i sličnih akcija, a sve radi pravilnog fizičkog razvoja i otklanjanja ranih deformiteta u razvoju kod djece", naglasio je Petrović.

 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…