Šta sa rješenjima koja su potpisivali vršioci dužnosti?

Autor: Slaven Šubara / Datum: 20.04.2017. 12:35

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan razriješio je četvoricu vršilaca dužnosti načelnika opštinskih odjeljenja za koje je Upravna inspekcija Ministarstva uprave i lokalne samouprave RS utvrdila da ne ispunjavaju uslove. Opština Kotor Varoš već dugi niz godina na pojedinim funkcijama ima vršioce dužnosti koji su tu funkciju obavljali i u prethodnom mandatu SO Kotor Varoš. Pravnici upozoravaju javnost o nelagodnostima koje mogu zadesiti građane ako se ponovo imenuju všioci dužnosti, samo neki novi! Međutim postavlja se pitanje, šta je sa svim rješenjima i koliko su zakonski snažna rješenja koja su vršioci dužnosti potpisivala u proteklom višegodišnjem periodu?

– Tačno je da sam razriješio vršioce dužnosti načelnika, jer mi je namjera da u potpunosti izvršim akt Upravne inspekcije. Sve procedure će biti sprovedene u skladu sa zakonom i opština će nastaviti normalno da funkcioniše. O svojoj odluci sam obavijestio Ministarstvo uprave i lokalne samouprave i čekam njihovo izjašnjenje – rekao je Sakan.

Sakan je pokušao da riješi problem predloživši na prošlosedmičnoj sjednici Skupštine opštine razrješenje četiri načelnika, ali odbornici nisu podržali taj prijedlog. Odluku su obrazložili činjenicom da Sakan nije predložio imenovanje novih načelnika.

Opštinski odbor Ujedinjene Srpske pozdravio je je odluku načelnika opštine Kotor Varoš Zdenka Sakana o razrješenju četvorice vršilaca dužnosti načelnika opštinskih odjeljenja za koje je Upravna inspekcija Ministarstva uprave i lokalne samouprave RS utvrdila da ne ispunjavaju uslove za te pozicije.

 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…