Aktiviran humanitarni broj za Kotorvarošanina Đerić Radomira

Autor: Slaven Šubara / Datum: 01.11.2018. 08:40

Crveni krst Kotor Varoš aktivirao je u saradnji sa kompanijom “M:tel” humanitarni broj 1457 za prikupljanje novca za kupovinu specijalnih invalidskih kolica Kotorvarošaninu Radomiru Đeriću.

Humanitarni broj biće aktivan do 30. novembra, a svaki poziv na 1457 znači da je za Đerićevu svjetliju budućnost donirana jedna marka. Akciju je inicirao humanitarac Milan Radošević, a podršku je dobio i na nedavno održanoj sjednici Skupštine Crvenog krsta Kotor Varoš.

– Mnogima je najteže je biti čovjek, ali kada to istinski želite to i nije tako teško. Ovo je prilika da to svako od nas dokaže ličnim primjerom. Pokrenuli smo akciju za kupovinu kolica našem sugrađaninu i uvjereni smo da će Kotor Varoš pokazati snagu humanosti – rekao je Radošević.

Đerić se iz Vršca kao dobrovoljac u ratu priključio Vojsci RS čiji je pripadnik bio od juna 1992. do oktobra 1995. godine. Poslije smrti supruge 2005. godine ostao je da živi sam sa tada maloljetnim sinom. Život bez zaposlenja nije bila i jedina muka sa kojom se susreo.

Đeriću su u periodu od 2012. do 2014. godine amputirane obje noge, a zbog snažnog bola ne može da koristi proteze. S obzirom na to da stanuje na trećem spratu stambene zgrade jedini način da vidi sunce i sugrađane je da ga sin snese niz stepenice. Zbog toga je pokrenuta humanitarna akcija kako bi Đeriću bila kupljena specijalna kolica koja koštaju oko 15.000 evra pomoću kojih bi sam mogao da se kreće stepenicama.

Iz Crvenog krsta Kotor Varoš su apelovali na građane da uzvrate Đeriću za njegove plemenite gestove iz vremena dok ga je služilo zdravlje.

– Đerić je višestruki dobrovoljni davalac krvi i dok je bio zdrav krv je darovao 24 puta. Kotorvaroški Crveni krst ne želi zaboraviti humanost i plemenitost ovog čovjeka koji je cijeli život posvetio drugima, darujući krv i spašavajući živote. Sada pomoć treba njemu i ne smijemo ignorisati i zaboraviti sve što je činio za druge. Pokažimo još jednom snagu naše dobrote i zajedno nabavimo kolica za našeg Radomira – istakao je sekretar Crvrnog krsta Kotor Varoš Borislav Brborović.

Svi koji žele da pomognu kupovinu invalidskih kolica novac mogu uplatiti i na račun broj 5621008023336627 kod NLB banke na ime Radomir Đerić.

Izvor: “Moj Kotor Varoš”

.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…