Autošovinisti na ˝Varoš festu˝

Autor: Slaven Šubara / Datum: 25.10.2016. 08:06

Na Festivalu omladinskih pozorišta “Varoš fest” u Kotor Varošu večeras su se predstavili glumci iz Lopara sa komedijom “Autošovinisti” i mladi članovi Dramske scene iz Prnjavora sa dječijom predstavom “Bajka u bajci”.

Komedijom “Autošovinisti”, autora Miodraga Lukića, prikazano je kako se u finansijskoj i stvaralačkoj krizi pokušava zaraditi novac na račun sunarodnika u Švajcarskoj, ne sluteći da i u dijaspori ima prevaranata.

Član Pozorišta “Duga” iz Lopara Dragan Lukić kaže da je ova predstava parodija na sveukupna dešavanja u društvu.

“Premijeru smo imali u Loparama, a zatim smo se predstavili i na `Ćuprija festu` u Višegradu. Zadovoljstvo nam je što smo večeras u Kotor Varošu prvi put nastupili i što je komedija srdačno prihvaćena”, rekao je Lukić.

Pozorište “Duga” iz Lopara postoji već pet godina i do sada su uradili pet predstava i jednu monodramu. Redovno učestvuju na festivalima u Švajcarskoj, Austriji, Sloveniji, Hrvatskoj i BiH.

Prvog dana na “Varoš festu” dječiju predstavu “Bajka u bajci” izveli su mladi glumci Dramske scene Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva “Prosvjeta” iz Prnjavora.

Drugi Festival omladinskih pozorišta biće nastavljen sutra kada će Amatersko dramsko pozorište “Jovan Sterija Popović” iz Kotor Varoša odigrati predstave “Ah, ta ljubav” i “Uspavana ljepotica”.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…