Banja Luka poklonila vatrogasno vozilo opštini Kotor Varoš

Autor: Slaven Šubara / Datum: 17.10.2017. 15:39

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić uručio je danas načelnicima Drvara, Bosanskog Grahova, Ljubinja, Čelinca i Kotor Varoša ključeve vatrogasnih vozila koja su odlukom gradskog parlamenta donirana ovim opštinama.

Radojičić je rekao je da su tokom ljeta mnoge opštine od Ljubinja do Drvara imale velike požare i štetu, i nisu imale dovoljno sredstava da se bore sa tim, te dodao da je ovo mali znak podrške Banjaluke.

“Dio opreme koja je knjigovodstveno rashodovana, ali još tehnički ispravna, u ovom momentu mogli smo da dodijelimo drugim opštinama. Želim da ih što manje koriste, ali da ih imaju za svaki slučaj“, rekao je Radojičić novinarima i dodao da finansijska vrijednost donacije nije bitna.

Načelnik Kotor Varoša Zdenko Sakan zahvalio je gradonačelniku Banjaluke, ističući da će donirano vatrogasno vozilo biti veoma značajno za lokalnu zajednicu, koja trenutno nema dovoljno sredstava u budžetu da nabavi novo vozilo.

“Želim da zahvalim gradonačelniku Banjaluke, koji je na naš zahtjev odgovorio pozitivno. Tokom ljeta smo imali problema sa požarom na deponiji i zahvaljujući zajedničkim naporima naše vatrogasne jedinice i pomoći kolega iz Banja Luke uspjeli smo sanirati postojeći problem“, rekao je Sakan.

Riječ je o vozilima koja su u međuvremenu zamijenjena novijim i modernijim, ali koja su u tehničkom i funkcionalnom smislu u potpunosti ispravna i, kao takva, mogu biti od velike pomoći opštinama, koje su suočene sa čestim požarima.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…