Biljana Marković, rodom iz Kotor Varoša, novi direktor Hemofarma!

Autor: Slaven Šubara / Datum: 10.11.2016. 18:42

Skupština akcionara Hemofarma Banjaluka imenovala je danas Biljanu Marković za novog direktora, umjesto dosadašnjeg Aleksandra Veselinovića, potvrđeno je iz ove firme.

– Hemofarm je posvećen unapređenju zdravstvenog sistema i društva u cjelini. Obezbjeđivanje kvalitetnih i dostupnih lijekova, odnos prema zaposlenim i društvenoj zajednici, te praćenje standarda u farmaciji ostaće prioritet u našem radu – rekla je Markovićeva koja je posljednjih deset godina obavljala dužnost rukovodioca službe finansija, računovodstva i kontrolinga u Hemofarmu.

Biljana Marković je diplomirala na Ekonomskom fakultetu u Banjaluci, ovlašćeni je sudski vještak ekonomske struke i licencirani ekonomski procenitelj za kapital privrednih društava.

Fabrika lijekova u Banjaluci počela je da radi 2003. godine i po tehnološkim rješenjima, jedna od najsavremenijih u ovom dijelu Balkana. Od 2006. godine Hemofarm je član njemačke STADA grupe, jedne od najvećih generičkih farmaceutskih kompanija u Njemačkoj.

Veselinović će nakon deset godina provedenih u Banjaluci, karijeru nastaviti na poziciji senior direktora upravljanja operacijama u Hemofarm grupi.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…