Biljana Petrović osvojila nagradu za idejno rješenje za “Balkanu”

Autor: Slaven Šubara / Datum: 12.07.2018. 08:12

Biljana Petrović iz Kotor Varoša dio je tima koji je osvojio treće mjesto na studentskom konkursu za idejno urbanističko-arhitektonsko rješenje ulazne zone Turističko-rekreativnog centra “Balkana” u Mrkonjić Gradu.

Nagradni fond za učesnike konkursa iznosio je 1.800 KM, a dodjeljene su za tri najbolja tima. Prva nagrada u iznosu od 900 KM dodjeljena je radu “Balkana, gdje je odmor avantura” autora Jovane Janjić, Ivone Knežević, Stefana Iliškovića, Vesne Nišić i Nikoline Đukelić. Druga nagrada od 600 KM pripala je radu “Iskusi ritam Balkane” autora Živaka Vailjevića, Maje Višekrune, Gorana Popovića, Nikoline Lučić i Biljane Tice. Treće mjesto i nagradu u iznosu od 300 KM osvojio je tim koji su činili Biljana Petrović, Nataša Rodić, Jovana Milovanović i Jovana Kasipović sa radok pod nazivom “Mala Balkana”.

Konkurs je realizovan u saradnji opštine Mrkonjić Grad i Arhitekstonsko-građevinskog fakulteta Banjaluka, u sklopu nastavnog procesa na četvrtoj godini studija Arhitekture, na izbornom predmetu Urbana regeneracija predgrađa, u ljetnjem semestru akademske 2017/18. godine.

U konkursnim rješenjima potenciran je integralan pristup koji je podrazumjevao sagledavanje prostora ne samo na nivou urbanističko-arhitektonskog projektovanja uskog područja koje je predmet razrade, nego i kroz strateško promišljanje šireg konteksta Turističko-rekreativnog centra “Balkana”, grada, opštine i regije.

Cilj konkursa bio je kreiranje različitih vizija razvoja Turističko-rekreativnog centra “Balkana”, unapređenje postojećih ambijentalnih vrijednosti i izgradnja novih.

Prispjeli konkursni radovi su predstavljeni na izložbi koja je organizovana u zgradi Doma kulture u Mrkonjić Gradu otvorena je 30 dana.

Izvor: MKV

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…