Bojan Maksimović postao “Časni vitez” Kotor Varoša

Autor: Slaven Šubara / Datum: 20.01.2018. 15:21

Bojan Maksimović pobjednik je plivanja za Časni krst koje je pred 1.500 posjetilaca održano na rijeci Vrbanji u Kotor Varošu. Bojan je nagrađen zlatnim dukatom koji je darovao Duško Čolić.

“Samim tim što sam učestvovao osjećam se prelijepo. Ispunio sam svoju dušu vjerom u Boga. Zahvalio bih svima koji su organizovali ovu manifestaciju i nadam se da će nas narednih godina biti još više. Svim momcima koji su učestvovali čestitam, jer smo mi svi zajedno pobjednici”, rekao je Maksimović.
U viteškom nadmetanju učestvovali su i prošlogodišnji pobjednik Borislav Bogdanić, te Milutin Đurić, Milan Vasiljević, Marinko Škrbić, Stivens Narić, Dragan Trivunović, Karađorđe Marinković, Zdravko Kovačević, Stojan Savić, Saša Tepić, Danijel Trifković, Rajko Radić, Sanjin Kršić, Krstan Karupović, Bojan Vasić, Milan Pejaković, Jadranko Šebić i Ilija Božić.
 

Časni krst je i ove godine izradio i darovao Goran Bubić, a pobjednik je nagrađen i zlatnim duktatom koji je dar Duška Čolića, umjetničkom slikom Branka Rusmira, ručnim satom kolekcionara časovnika Dušana Stanića, a poklon je obezbijedio i butik “Laguna”.

Pokloni su uručeni i najmlađem takmičaru Andreju Maksimoviću koji je zaplivao u svetoj vodi sa 15 godina i najstarijem učesniku Bori Hadži Stankoviću čije 51 ljeto nije bilo prepreka da bude dio bogojavljenske tradicije.

Prije plivanja za Časni krst služena je liturgija u Hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Kotor Varošu odakle je kroz grad krenula svečana litija ka mostu u naselju Kotor gdje je osvećena voda i krst spušten u Vrbanju. 

Za sve učesnike  plivanja za Časni krst načelnik opštine Kotor Varoš, Zdenko Sakan,  obezbijedio je majice kao trajnu uspomenu na ovaj dan, a Srpska pravoslavna crkvena opština Kotor Varoš i Udruženje za promociju i značaj sportske rekreacije su pripremili ručak u restoranu „Naša kafanica“ za sve takmičare.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…