Boračka organizacija obilježila krsnu slavu

Autor: Slaven Šubara / Datum: 08.11.2017. 18:59

Boračka organizacija opštine Kotor Varoš obilježila je danas krsnu slavu Mitrovdan, a u Hramu Rođenja Presvete Bogorodice služena je sveta liturgija i parastos poginulim borcima. Jerej kotorvaroški Živko Ilić služio je molitveni pomen za poginule borce Vojske Republike Srpske.

On je odao zahvalnost poginulim borcima Republike Srpske, ističući da se bol i tuga porodica ne mogu umanjiti, ali da sjećanje na njih treba da ostane trajno.

“Svaka slika u spomen-sobi predstavlja jednu ciglu koja je ugrađena u temelje Republike Srpske”, istakao je jerej Ilić.

Predstavnici Boračke organizacije i opštine položili su vijence na spomen-obilježje poginulim borcima odbrambeno-otadžbinskog rata u Kotor Varošu, nakon čega su u prostorijama Boračke organizacije upriličeni lomljenje slavskog kolača i slavski ručak.

Predsjednik Boračke organizacije opštine Kotor Varoš Gosto Trivunović čestitao je svim borcima današnji praznik.

“Republika Srpska je jedini garant ostanka srpskog naroda i zbog toga treba njegovati sjećanje na poginule borce odbrambeno-otadžbinskog rata”, rekao je Trivunović.

On je dodao da je status boračkih kategorija u posljednjih nekoliko godina nepromijenjen, da je boračka populacija sve starija i da je među njima i dalje mnogo nezaposlenih i socijalno ugroženih.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…