Borić i Smiljić nagrađeni zbog poznavanja lika i djela Nikole Tesle

Autor: Slaven Šubara / Datum: 10.07.2018. 08:38

Učeniku trećeg razreda kotorvaroške Gimnazije Simo Borić uručena je u Beogradu nagrada za prvo mjesto na međunarodnom takmičenju o poznavanju lika i djela Nikole Tesle. Nagrada je osim Boriću dodijeljena i njegovom mentoru profesoru Đorđu Smiljiću i po drugi put u posljednje dvije godine Srednjoškolskom centru “Nikola Tesla” Kotor Varoš.

Takmičenje je organizovala Teslina naučna fondacija iz Beograda, a Borić je osvojio prvo mjesto izradivši uz mentorstvo profesora Smiljića maketu preteče Teslinog transformatora.

 Takmičenjem su bile obuhvaćene sve osnovne i srednje škole u regionu koje nose ime jednog od najvećih naučnika u istoriji čovječanstva, a jedna od njih je i Srednjoškolski centar “Nikola Tesla” Kotor Varoš.

Borić je izvojevao prvo mjesto u konkurenciji 26 srednjih škola, a nagrada mu je uručena na svečanosti u Beogradu u okviru manifestacije “Dani srpske dijaspore”.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…