Branislav Tepić iz Kotor Varoša pješačio 27 časova i prešao 101 kilometar

Autor: Slaven Šubara / Datum: 06.06.2018. 08:32

Zaljubljenik u prirodu Branislav Tepić iz Kotor Varoša postao je njen istinski heroj savladavši nadljudskim naporima vrleti Ozrena i poslije 101 kilometra i 27 časova pješačenja stigao na cilj. Član planinarske sekcije “Ljuta greda” time se upisao među besmrtne planinare koji su na Ozrenskom planinarskom maratonu prešli magičnu granicu od 100 kilometara.

Kilometri na iscrpljujućem putu nestajali su pod Tepićevim nogama, ali kako se bližio cilj noge su postajale olovne. Žuljevi su svaki metar činili još dužim.

– Na stazi je bilo 16 kontrolnih tačaka. Najveći izazov i najteži dio puta bio je od 15. do 16. tačke. Posebno teško je bilo zbog žuljeva, ali nisam želio da odustanem. Za posljednjih šest kilometara trebala su mi dva i po časa – objašnjava Tepić.

Nevjerovatna želja, upornost i karakter borca, ipak, su pobijedili.

– Sav svijet je bio moj kada sam stigao na cilj. Dugo sanjani san konačno je ostvaren. GGodinama sam želio da pređem ovu stazu i dostignem magičnu brojku od 100 kilometara. Na cilju sam osjetio veliko olakšanje, zadovoljstvo, duhovni mir i spokoj – kaže Tepić.

Pohodu koji će mu ostati urezan u sjećanju i na koji će se ponositi dok je živ pripremao se duže vrijeme. Uz mentalnu snagu bila je neophodna i velika fizička izdržljivost.

– Veliku zahvalnost dugujem i treneru Kosti Vučanoviću koji me je odlično pripremio i svih 27 časova, koliko je trajao pohod, bio uz mene. Bez njega bih teško stigao do cilja – ističe Tepić.

Dvije osobe imale su posebne zasluge i dale mu vjeru u uspjeh – supruga i sin.

– Vjerovali su u mene i bili mi velika podrška. Ovu medalju posvećujem njima – kaže Tepić na kraju dok ponosno pokazuje zlato sa Ozrena.

Izvor: mojkotorvaros.com

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…