Brojne manifestacije povodom Dana opštine

Autor: Slaven Šubara / Datum: 23.03.2018. 13:00

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan najavio je danas da će Dan opštine - 24. april biti obilјežen nizom kulturnih, zabavnih i sportskih manifestacija, a da će centralni događaj - svečana akademija, biti održan na Dan opštine u kino-sali.

Obilјežavanje Dana opštine Kotor Varoš počeće kulturnim manifestacijama, izložbom fotografija i projektom "Dani nauke", a biće nastavlјeno manifestacijom "Uređenja i čišćenja grada" i akcijom sađenja cvijeća.

"Radnici opštinske uprave, preduzeća i javnih ustanova, članovi sportskih klubova, organizacija i brojnih udruženja, ali i svi građani Kotor Varoša imaju obavezu da učestvuju u akciji uređenja grada i budu uklјučeni u obilјežavanje Dana opštine", istakao je Sakan.

On je dodao da će tokom aprilskih svečanosti biti održana i ulična trka učenika osnovnih škola, muzički i folklorni koncert, odbojkaški turnir, planinarski pohod i štraparijada, a predviđeno je tradicionalno druženje osnovaca u bioskopskoj sali pod nazivom "Dječije veče".

"Tradicionalna i čuvena kotorvaroška kotlićijada biće održana u nedjelјu, 22. aprila, na kupalištu Bjeline, a ove godine se očekuje rekordan broj učesnika", rekao je Sakan, koji je i predsjednik Organizacionog odbora obilјežavanja Dana opštine.

Na Dan opštine, u jutarnjim časovima biće upriličeno polaganje vijenaca na spomen-kosturnicu boraca NOR-a i na spomen-obilјežje poginulim borcima Vojske Republike Srpske, u galerijskom prostoru bioskopske dvorane biće otvorena izložba slika Branka Rusmira, a u večernjim časovima biće održana svečana akademija.

Sakan je dodao da će na pomenute manifestacije doći brojne delegacije i predstavnici gradova partnera iz okruženja.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…