Centar za socijalni rad dobio novi službeni automobil

Autor: Slaven Šubara / Datum: 29.10.2016. 08:51

Vlada Japana ustanovama u BiH donirala prvih 40 od ukupno 120 Toyota automobila. Jedno od vozila Toyota RAV4 dodijeljeno je Centru za socijalni rad Kotor Varoš.

Donacija Vlade Japana će u znatnoj mjeri poboljšati mobilnost ustanova socijalne zaštite i podići kvalitet njihovih usluga te najugroženijim grupacijama građana u Bosni i Hercegovini dodatno olakšati pristup socijalnim uslugama. 

Vijeću ministara BiH Vlada Japana dodijelila je jedan od najvećih grantova od 7,2 miliona KM.

"Cilj granta je nabavka 40 vozila koja koriste ekološki čist dizel te 80 hibridnih vozila. U Sarajevo je stiglo 40 vozila, a ostala će doći iduće godine", kazao je ambasador Japana u BiH Kazuya Ogawa.

Dodao je da će vozila unaprijediti svakodnevni kvalitet života ranjivih kategorija društva, a istovremeno doprinijeti zaštiti okoliša u BiH

Jednom godišnje korisnici granta će izvještavati Vladu Japana o korištenju vozila.

Ovo je još jedan simbol prijateljstva naroda BiH i Japana u okviru obilježavanja 20. godišnjice diplomatskih odnosa ovih dviju zemalja.

Predviđeno je da preostalih 80 vozila iz donacije bude isporučeno u drugom kvartalu naredne godine.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…