Crnadak obećao svesrdnu pomoć opštini Kotor Varoš

Autor: Slaven Šubara / Datum: 27.10.2017. 16:20

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak posjetio je danas opštinu Kotor Varoš i tom prilikom razgovarao sa načelnikom opštine Zdenkom Sakanom i njegovim saradnicima o mogućnostima sanacije kulturno-istorijskih objekata i pružanja podrške privrednim aktivnostima.

Crnadak je naglasio da je opština Kotor Varoš primjer lokalne zajednice koja ima jasnu viziju ekonomskog i privrednog razvoja sa akcentom na nova zapošljavanja.

„Zahvaljujući angažmanu i naporima opštinskog rukovodstva ova lokalna zajednica je postala sinonim za strane investicije i konstantna zapošljavanja i s tim u vezi ministarstvo će podržati buduće projekte, koji će pomoći da ova opština postane prepoznatljiva ne samo u RS nego i u cijeloj BiH“, rekao je Crnadak.

Crnadak je sa načelnikom Sakanom posjetio fabriku obuće „Dermal“, koja trenutno zapošljava preko 600 radnika i nedavno je otvorila proizvodni pogon u Kneževu.

„Raduje činjenica da domaći investitori ulažu u nove proizvodne pogone i zapošljavaju domaću radnu snagu, što je danas rijetkost u Republici Srpskoj“, istakao je Crnadak.

Načelnik Sakan je izrazio uvjerenje da će ministarstvo inostranih poslova BiH na čelu sa ministrom Crnatkom pomoći realizaciju brojnih projekata u ovoj opštini.

„Imamo obećanje da će kotorvaroški Dom zdravlja dobiti ultrazvučni aparat za ginekološke preglede, a prilikom obilaska Austro-ugarske škole složili smo se da je neophodna rekonstrukcija ovog objekta koji se nalazi u centru grada“, zaključio je Sakan.

 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…