Crveni krst na ponos Kotorvarošana

Autor: Slaven Šubara / Datum: 28.12.2017. 16:48

Opštinska organizacija Crvenog krsta je prigodnim koktelom obilježila godinu na izmaku, u kojoj su realizovane brojne aktivnosti.

Predsjednik kotorvaroškog Crvenog krsta Vojislav Glavaš je naglasio da je dobrovoljno davalaštvo krvi u ekspanziji na području opštine i da je u tri ovogodišnje akcije prikupljeno preko 500 doza dragocjene tečnosti, a nabavljeno je i novo terensko vozilo za obavljanje redovnih terenskih zadataka.

"Raduje podatak da je sve više mladih koji se uključuju u naše akcije, a ove godine smo u potpunosti opremili Višenamjensku terensku ekipu za vanredne situacije. Uspjeli smo zahvaljujući njihovom angažmanu, opštini i našim donatorima da podijelimo 113 prehrambenih paketa za socijalno najugroženije porodice na području Kotor Varoša", rekao je Glavaš i dodao da su ekipe podmlatka Crvenog krsta ostvarile zapažene rezultate na takmičenjima u Pružanju prve pomoći i realističkom prikazu povreda. 

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan je istakao da će i u predstojećoj godini pružiti podršku ovoj humanitarnoj organizaciji. 

"Rad Crvenog krsta je evidentan i vrlo koristan za lokalnu zajednicu, a u okviru naših mogućnosti ćemo podržati sve njihove aktivnosti u narednoj godini", poručio je Sakan. 

Predsjednik kotorvaroškog Crvenog krsta Vojislav Glavaš je uručio zahvalnice za 17 volontera koji su bili angažovani u svim humanitarnim akcijama tokom godine.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…