Crveni krst: Krv dalo 150 sugrađana

Autor: Slaven Šubara / Datum: 05.03.2018. 08:10

Opštinska organizacija Crvenog krsta Kotor Varoš, u prostorijama Crvenog krsta, organizovala je danas akciju dobrovoljnog davanja krvi. Prva po redu ove godine akcija dobrovoljnog davanja krvi počela je jutros u 9:30, a završena u d 16:00 časova. Na ovu akciju odazvalo se 192 davalaca, od kojih je 150 dalo krv, a pored stalnih učesnika akcija u prostorijama Crvenog krsta su se pojavili i mnogi koji su prvi put došli da daruju krv.

-Sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Borislav Brborović je zadovoljan jer je odziv kao i uvijek do sada odličan.

„Sala je djelovala premala u odnosu na broj onih koji su se od jutra smjenjivali i čekali u redu da daju krv. Masovan odziv na prvu akciju u ovoj godini je pokazao da je dobrovoljno davalaštvo krvi u našoj opštini u usponu, što je rezultat stalne aktivnosti Crvenog krsta na okupljanju dobrovoljnih davalaca“ – istakao je sekretar Crvenog krsta Brborović.

Udruženje dobrovoljnih davalaca krvi u Kotor Varošu okuplja 490 članova i jedno je od najbolje organozovanih u RS. Prikupljene doze krvi biće proslijeđene Zavodu za transfuzijsku medicinu Republike Srpske.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…