Crveni krst: Obilježavanje 1. decembra – Svjetskog dana borbe protiv AIDS-a

Autor: Slaven Šubara / Datum: 02.12.2016. 08:38

Kotorvaroški Crveni krst dao je doprinos obilježavanju 1. decembra – Svjetskog dana borbe protiv AIDS-a edukujući građane o ovoj opakoj bolesti. Na više lokacija u gradu i u holu Srednjoškolskog centra “Nikola Tesla” volonteri Kluba mladih Crvenog krsta Kotor Varoš su postavili info-punktove gdje su građani i učenici mogli dobiti propagandni materijal i kratke informacije o ovoj opakoj bolesti koju izaziva HIV virus.

Pošto su adolescenti ciljna grupa u kampanji, u amfiteatru Srednjoškolskog centra “Nikola Tesla” organizovano je predavanje o temi “Ne zatvaraj oči – Sida je globalna bolest”.
U okviru vršnjačke edukacije član Kluba mladih Crvenog krsta Aleksej Tovilović realizovao je vrlo uspješnu prezenaticju i predavanje o ovoj temi, a prikazan je vrlo poučan film “Dečko koji se stidio” Crvenog krsta Srbija.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…