Da li će nekada biti završen projekat ”Sanacije i rekonstrukcije gradske vodovodne mreže i proširenje kanalizacione mreže”!?

Autor: Slaven Šubara / Datum: 01.10.2016. 12:17

Projekat ”Sanacije i rekonstrukcije gradske vodovodne mreže i proširenje kanalizacione mreže u dužini od 20 kilometara, i vrijednosti projekta od četiri miliona KM, označen kao najznačajniji projekat za gradsko područje u posljednjih 20 godina nije završen ni u produženom roku. Podsjećamo da je prvobitni rok bio jun 2016. godine što je jasno vidljivo na tabli projekta. Prilikom posjete i kontrole predstavnika Evropske investicione banke koja je obezbijedila kreditna sredstva u iznosu od 1.400.000 KM, predstavnica EIB-a Maržena Peterson izrazila je očekivanje da će radovi biti završeni do oktobra.

Grad je raskopan, sporedne ulice u kojima je polagan cjevovod su ostale uništene, iako su radovi u dijelu ulica završeni još prije dvije godine do dan danas nisu asfaltirane. O kvalitetu radova i načinu kopanja tih ulica svjedočili su građani Kotor Varoša. U opštini su naglasili da je završeno 70 % radova, iako su u više navrata predstavnici opštine upozoravali na nezadovoljavjući kvalitet radova.

Na žalost činjenica je da jedino stanovnici Kotor Varoša snose posljedice, i snosiće ih i dalje. Opština koja je poslije ovog projekta trebalo da izgleda bolje, na žalost izgleda sada lošije nego prije 5 godina.

Da li će se ikada vratiti u bar prvobitno stanje, male su šanse!? Takođe će biti interesantno saznati kako će sve to izgledati jer je saopšteno da 70 posto radova koliko je navodno završeno, nije rađeno kvalitetno. 

Ukupno će biti zamijenjeno 20 kilometara podzemne instalacije gradskog vodovoda u svim ulicama na području opštine.

Ugovor o rekonstrukciji vodovoda i izgradnji kanalizacije potpisan je u novembru 2014. godine sa preduzećem „Prijedorputevi“.

Vrijednost Projekta iznosi četiri miliona maraka.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…