Danijela Kostić ostaje direktorica Srednjoškolskog centra “Nikola Tesla”

Autor: Slaven Šubara / Datum: 27.01.2017. 15:08

Dosadašnja direktorica Srednjoškolskog centra “Nikola Tesla” Kotor Varoš Danijela Kostić dobila je novi četvorogodišnji mandat.

Kostićeva je poslije sprovedene konkursne procedure dobila ubjedljivu podršku Školskog odbora, koji je glasao o kandidatima za direktorsku poziciju, a zatim i saglasnost Ministarstva prosvjete i kulture RS. Svoju prethodnu odluku Školski odbor je danas potvrdio jednoglasno i povjerio Kostićevoj novi mandat.

Kostićeva je u prvoj reakciji poslije odluke Školskog odbora rekla da je veoma zadovoljna reizborom.

– To je direktni pokazatelj da je sav moj rad prepoznat i nagrađen, a u isto vrijeme nameće se i odgovornost da u budućnosti nadmašim dosadašnje rezultate i budem još produktivnija kako bi nastavili trend poboljšanja uslova za rad i učenje i osavramenjavanja škole. Biti direktor velika je odgovornost, ali izazov koji zahtijeva konstantno usavršavanje i praćenje trendova u modernizaciji obrazovanja – istakla je Kostićeva.

Za vrijeme njnog prethodnog mandata Srednjoškolski centar “Nikola Tesla” je doživio niz promjena usmjerenih ka stvaranju boljih uslova i za učenike i za nastavno osoblje.

– Urađeno je mnogo toga i to je najbolji pokazatelj da je moj rad išao u pravom smjeru. Investirano je u sanaciju krova, izmjenjena je unutrašnja i vanjska stolarija, urađena fasada i zamijenjen učionički namještaj. Opremili smo specijalizovane kabinete hemije, fizike, informatike i stručnih predmeta tako da je naša škola postala reprezentativan objekat u gradu u koji je putem donacija i projekata uložena znatna suma novca. Zahvaljujem se na reizboru i svim ljudima koji su učestvovali u ovom procesu – rekla je Kostićeva.

Na konkurs za direktora Srednjoškolskog centra “Nikola Tesla” stiglo je šest prijava. Osim Kostićeve prijavili su se i pedagog u Srednjoškolskom centru “Nikola Tesla” Ilija Lujić i profesor srpskog jezika i književnosti u toj ustanovi Nebojša Bubić. U trci za direktora bila je i profesorica srpskog jezika i književnosti Slobodanka Kalamanda, koja predaje u Osnovnoj školi “Petar Kočić” i Šipragama, jedna Banjalučanka, te bivši oficir Vojske RS Vojislav Kršić za kojeg je utvrđeno da ne ispunjava uslove. Kostićeva je dobila pet glasova članova Školskog odbora, a jedan glas je pripao Kalamandi.

Izvor: MKV

 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…