Devet decenija bogate istorije F.K. “Mladost“

Autor: Slaven Šubara / Datum: 19.12.2016. 12:16

Fudbalski trećeligaš “Mladost“ iz Kotor Varoša jedan je od najstarijih sportskih klubova u Republici Srpskoj, koji proslavlja 90 godina postojanja i rada. U bogatoj istoriji kluba ostalo je zapisano da je “Mladost“ 1988. godine savladala banjalučki “Borac“, samo deset dana nakon što su Banjalučani osvojili Kup Јugoslavije.

Povodom 90 godina postojanja i kontinuiranog rada Fudbalskog kluba "Mladost", 22. decembra će u kotorvaroškoj kino-sali u 18.00 časova biti održana svečana akademija, na kojoj će biti uručene zahvalnice i plakete pojedincima i organizacijama zaslužnim za uspjehe kluba. 

Predsjednik kluba Rajko Ponorac rekao je da će tada biti promovisana i publikacija Duška Kerezovića, koja govori o razvoju "Mladosti" od 1926. godine do danas. 

Na svečanu akademiju pozvani su bivši i sadašnji igrači kluba, treneri i rukovodioci, brojni sportski radnici, predstavnici resornog Ministarstva, Fudbalskog saveza Republike Srpske, privrednici i druge ličnosti iz društvenog i političkog života, kao i brojni građani. 

U okviru obilježavanja jubileja u toku naredne godine svečano će biti otvoren Trg Miljana Miljanića, legendarnog fudbalskog trenera. Trg se nalazi ispred stadiona na kojem igra "Mladost". 

Planirano je i odigravanje prijateljskih utakmica sa rivalima iz okruženja, čime bi se na dostojanstven način obilježilo višedecenijsko trajanje izuzetno popularnog sportskog kolektiva u Kotor Varošu. 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…