Dom zdravlja posjeduje najmoderniji ultrazvučni aparat, očekuju se i investicije iz Azerbejdžana

Autor: Slaven Šubara / Datum: 01.10.2016. 09:41

Domu zdravlja “Sveti Pantelejmon” Kotor Varoš isporučen je ultrazvučni aparat posljednje generacije zahvaljujući kojem će ljekari svih profila moći obavljati niz različitih pregleda i lakše dijagnostikovati oboljenja.

Proizvođač nabavljenog ultrazvučnog aparata je poznata američka kompanija i jedan od najvećih globalnih proizvožača medicinske opreme “General electric”.

– Ovo je najmoderniji ultrazvučni aparat u svojoj klasi i u BiH najprije došao u našu ustanovu. Mi smo prvi koji smo ga nabavili u BiH, a koliko je ovo važna investicija govori podatak da ovako moderan aparat nema ni Univerzitetski klinički centar RS – rekao je direktor Doma zdravlja “Sveti Pantelejmon” Vladimir Bibić.

Nabavka modernog ultrazvučnog aparata naišla je na oduševljenje ljekara, kojima su demonstrirane njegove mogućnosti i odmah su prošli osnovnu obuku za njegovo korišćenje.

– Moj cilj je da sve porodične ljekare pošaljem na edukaciju kako bi svi mogli maksimalno iskoristiti mogućnosti novog aparata. Na taj način ćemo naše usluge, koje konstantno unapređujemo i proširujemo, podići na još viši nivo. Dijagnostika je jedan od najvažnijih koraka i ako je ona vrhunska omogućava efikasnije liječenje pacijenata – rekao je Bibić i dodao da će za osnovne preglede ultrazvučnim aparatom kod porodičnih ljekara biti naplaćivana samo participacija.

Bibić ističe da nabavkom najmodernijeg ultrazvučnog aparata nastavljaju sa osavremenjevanjem i obnavljanjem Doma zdravlja. On je podsjetio da su nabavili novu opremu i namještaj za Pedijatriju i završili njeno i renoviranje Higijensko-epidemiološke službe, te da su kupili i nova vozila.

– Tu nećemo stati jer nam početkom oktobra u posjetu stiže delegacija iz Azerbejdžana kako bi obavili završne pregovore o projektu izgradnje novog bloka površine oko 850 metara kvadratnih. Vrijednost investicije, koja podrazumijeva izgradnju objekta i nabavku opreme, je oko miliona maraka i Vlada Azerbejdžana je spremna da je finansira – rekao je Bibić, navodeći da je plan da u novi blok smjeste porodične ljekare i Službu hitne pomoći.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…