Dr Vlado Đajić: Župljanin me pozvao da dođem u Haški tribunal i da ga sa ostalim ljekarima pregledam

Autor: Slaven Šubara / Datum: 02.10.2017. 10:19

Dr Vlado Đajić: Župljanin me pozvao da dođem u Haški tribunal i da ga sa ostalim ljekarima pregledam

On je rekao da ne može sa sigurnošću reći kada će boraviti u Hagu, jer još čeka odobrenje iz Tribunala za posjetu Župljaninu u pritvorskoj jedinici Haškog tribunala.

“Treba da vidimo da li je Župljanin adekvatno liječen i da eventualno predložimo njegovo dalje liječenje u bolnici u Republici Srpskoj ili Srbiji radi sprečavanja nastanka novog moždanog udara i smrtnog ishoda”, istakao je Đajić.

Đajić, koji je i nacionalni koordinator za prevenciju moždanog udara u Republici Srpskoj, ističe da je moždani udar jedno od najtežih oboljenja savremenog čovjeka i na drugom mjestu uzroka smrtnosti, a na prvom mjestu stvaranja invalidnosti, jer je više od trećine oboljelih nepokretno i zavise od tuđe pomoći, a veoma mali broj lica se oporavi.

“Lica koja su imala moždani udar su u većem riziku za nastanak novog moždanog udara i oni moraju biti izloženi konstantnoj opservaciji i praćenju stanja od ljekarskog tima. Moraju promijeniti ritam života i ishrane”, zaključio je Đajić, koji je i v.d. direktora Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske u Banjaluci.

GlasKotorVaroša.com

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…