Dragan Stanković osvojio četvrto mjesto na 17. kadetskom i omladinskom prvenstvu BiH u šahu

Autor: Slaven Šubara / Datum: 19.05.2016. 08:27

U Tesliću je od 15. do 18. maja 2016. godine održano 17. kadetsko i omladinsko prvenstvo BiH na kojem učestvovao član Šahovskog kluba „Kotor Varoš“ Dragan Stanković, učenik OŠ „Petar Petrović Njegoš“ Maslovare.

U grupi od 10 učesnika do 14. godina Stanković je sa šest poena iz devet kola osvojio četvrto mjesto. Sa malo više sreće, da je izborio pobjedu u predposljednjem osmom kolu u partiji sa Samuelom Zenelajom zauzeo bi na konačnoj tabeli treće mjesto. 

Dragan je zadovoljan svojom igrom, posebno kada se ima u vidu jaka konkurencija u grupi. Posebno je zadovoljan što je u partiji sa pobjednikom grupe Muharemom Mahmutbegovićem i drugoplasiranim učesnikom Bojanom Maksimovićem uspio je remizirati.

Sergej Molčanov, predsjednik ŠK „Kotor Varoš“ je istakao zadovoljstvo ostvarenim rezultatom Dragana Stankovića na kadetskom i omladinskom prvenstvu BiH, dodajući da se u sklopu aktivnosti kluba poklanja stalna pažnja radu sa mladim članovima.

Sa nastupom na kadetskom i omladinskom prvenstvu BiH zadovoljni su i u maslovarskoj OŠ “Petar Petrović Njegoš“, posebno nastavnik Novo Borić, koji već nekoliko godina vodi šahovsku sekciju u ovoj školi.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…