Dragoslav Jotanović pobjednik Svetosavskog šahovskog turnira „Maslovare 2017“

Autor: Slaven Šubara / Datum: 06.02.2017. 19:09

Nakon pobjede na Božićnom, Dragoslav Jotaanović je u nedjelju osvojio prvo mjesto i na Svetosavskom šahovskom turniru „Maslovare 2017“. U uzbudljivoj završnici, kakva se ne pamti za pobjednika je konkurisalo nekoliko takmičara.

U posljednjem devetom kolu mladi Dragan Stanković je sa crnim figurama izborio pobjedu nad Zoranom Đurićem iz Kneževa, jednim od kandidata za pobjednika. Na drugoj ploči je drugi kandidat Sergej Molčanov poražen od kneževljanina Gorana Đurića. Na trećoj je Jotanović pobijediio Jelenka Kragića i tako sa 7,0 poena izborio prvo mjesto, drugo je osvojio Goran, a treće Zoran Đurić sa istim brojem poena.

Na 24. Svetosavskom turniru učestvovalo je 40 takmičara iz Kotor Varoša, Kneževa, Čelinca i Banja Luke. Turnir su organizovali mjesna jednica i OŠ “Petar Petrović Njegoš„ Maslovare i ŠK“ Kotor Varoš, pokrovitelj je bila opština Kotor Varoš. Učesnike su pozdravili u ime škole Ranko Tovilović, mjesne zajednice Miladin Jovanović, a ispred ŠK Kotor Varoš Sergej Molčanov.

Nagrade Najboljim takmičarima je predala direktor škole Snježana Župljanin. Specijalne nagrade su dobili najbolji omladinac Dragan Stanković i takmičar mjesne zajednice Darko Stanković. Nagrade su uručene i najboljoj djevojčici Jeleni Jovanović i penzioneru Slobodanu Tešiću.         

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…